Ανοίγει ο δρόμος για καλύτερες... ντομάτες!
Ντομάτες με καλύτερη γεύση ελπίζουν οι επιστήμονες ότι θα προκύψουν το
πολύ σε πέντε χρόνια, μετά την αποκωδικοποίηση του DNA τους για πρώτη
φορά.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανάγνωση του γονιδιώματος θα διευκολύνει τις συμβατικές τεχνικές διασταύρωσης και αναπαραγωγής νέων ειδών ντομάτας, εκτός από τη γενετική τροποποίησή τους, ενώ παράλληλα θα μειώσει την ανάγκη για παρασιτοκτόνα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανάγνωση του γονιδιώματος θα διευκολύνει τις συμβατικές τεχνικές διασταύρωσης και αναπαραγωγής νέων ειδών ντομάτας, εκτός από τη γενετική τροποποίησή τους, ενώ παράλληλα θα μειώσει την ανάγκη για παρασιτοκτόνα.
0 comments:
Post a Comment